Categories
2019

How I Create My Photos, Gadgets, Editing ..etc

IMG_0994

Valójában a képen szereplő darabok közül egyik sem új, így különösebb bemutatásra nem szorulnak, ezért ma másról fogok írni. 

Nagyon sokszor tesztek fel kérdést, hogy hogyan is készítem a képeimet, milyen eszközöket/programokat használok. A már összegyűlt kérdéseitek mellé a napokban kértem instagram story-n keresztül, hogy szegezzetek még hozzám párat. Nos, most ezekre fogok válaszolni. 

IMG_1033

A kérdés, amit a legeslegeslegtöbben feltettetek nem más, mint: Milyen programmal szerkesztem a képeimet?

Csakis lightroom-ot használok. Az asztali verzió fizetős, ám mobilra ingyenes. Valójában csak ajánlani tudom. Egyszerűen kezelhető, ha eleinte nem megy olyan gördülékenyen, rengeteg youtube tutorial-t találsz, amik segítségedre lehetnek. Mindemellett alkothatsz magadnak úgynevezett “preseteket”, amik amolyan saját készítésű filterek. Sőt akár a kedvenc instagrammereid presetjeit meg is vásárolhatod. Bár a magadnak kreált verzió jóval egyedibb, olyan biztosan nem jön szembe egy feedben sem.

Hogy nekem van-e állandó presetem? Ugye egy-egy blogbejegyzéshez az esetek 99 százalékában 6 darab kép kerül fel. Hogy gördülékenyebben menjen ennek a hat képnek a szerkesztése, minden alkalommal csinálok egyet, de olyan presetem nincsen, ami minden alkalommal rákerül a képekre. 

IMG_1079

Ezen kívül van még egy kis hasznos app, amit ajánlok. Én is nemrégiben fedeztem fel, ugyanis Dubrovnikban nyaralás alatt lehetetlen volt találni egy kis utcát amiben ne lett volna valaki. Így SOS szükségem volt egy programra, amivel a nem kívánt “elemet” le tudom szedni. Ebben a Retouch volt a segítségemre, de nem szaporítom a szavakat, mutatom is az előtte illetve utána képet: 

 

A következő kérdés, amit többetektől kaptam: Mivel készülnek a képek? Na és hogy Ki készíti őket.

A Kedvesem segít a képek gyártásában már a legelső bejegyzés óta. ❤️

Ide a blogra csakis fényképezőgép segítségével készítjük a fotókat, a legjobb minőség érdekében. Egy kis Canon 1200D gépünk van jelenleg, (18-55mm-es és egy 50mm-es objektívvel) amit épp készülünk lecserélni, így ha van esetleg tapasztalat mire érdemes kérlek írj bátran. De hű társunk volt az évek során, így panaszra semmi okunk, szimplán csak szintet szeretnénk ugrani. Instagramra pedig olykor-olykor felkerül egy-két kép, amik telefonnal készülnek (Iphone 6s).

IMG_1115

És akkor következzen a helyszínválasztásról pár sor. Azt mondanám, hogy ez a legnehezebb rész. Megtalálni a tökéletes helyszínt. A kedvenceim, amivel talán nem mondok hatalmas újat, a régi autók. Eszméletlen jól fel tudják dobni a képeket. Ám nem mindig van szerencsénk. Ilyenkor fel-alá kocsikázunk a városban míg nem találunk valamit. Ajtó, romos ház, egy menő színre festett fal ..stb. Amit szem előtt szoktam tartani szempont gyanánt az az, hogy viszonylag legyen összhangban a ruhával amit épp viselek. Hasonló árnyalat, tónus. 

IMG_1134

T-shirt – Primark 

Trousers, Heels – Mango 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.